Testonderzoek

Aanleiding onderzoek 
Wanneer er het vermoeden bestaat dat er sprake is van begaafdheid, maar er zijn onvoldoende of tegenstrijdige gegevens, dan kan intelligentieonderzoek zinvol zijn. Verder kan onderzoek zinvol zijn wanneer op school uitdaging geboden wordt en dit niet de gewenste uitwerking heeft op het functioneren van het kind.

Afspraak maken en benodigde gegevens 
Voor het intelligentieonderzoek kan door zowel ouders als school een afspraak gemaakt worden. Voorafgaand aan het onderzoek wordt ouders en school gevraagd een een aantal vragen te beantwoorden over het functioneren van het kind en waarom er gedacht wordt aan begaafdheid. Verder wordt het verslag diagnostiek uit het Digitaal handelingsprotocol begaafdheid (DHH) opgevraagd. Wanneer de school niet beschikt over het DHH, kunnen de vragenlijsten eventueel door mij aangeleverd worden. 

Duur onderzoek 
Het intelligentieonderzoek duurt ongeveer 2-2,5 uur (9.30-12.00 uur).

Tijdens een voorgesprek met ouder(s) worden de vooraf toegestuurde gegevens doorgenomen en worden eventueel aanvullende vragen gesteld. Na afloop van het onderzoek krijgen ouder(s) uitleg over de verschillende onderdelen van de intelligentietest.  

Rapportage 
Binnen 2 weken ontvangt u een schriftelijk rapport met de resultaten van het onderzoek en het advies. Naar aanleiding van het rapport wordt telefonisch contact opgenomen met ouders of school om te bespreken of een adviesgesprek op school wenselijk is. Voor de tarieven van het adviesgesprek op school kunt u terecht op de pagina over consultatie.

Wachttijd 
In de meeste gevallen is het mogelijk om het onderzoek binnen 3-4 weken plaatst te laten vinden (uitgezonderd vakantieperioden). 

Tarieven (inclusief 21% btw)
Intelligentieonderzoek 6-12 jaar (WISC-V en eventueel Raven) € 700, – 
inclusief voorbereiding en schriftelijke rapportage, exclusief vervolg gesprek (met ouders en/of school).

Afspraak maken 
Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken, neemt u dan telefonisch contact op van maandag t/m. donderdag van 9-17 uur, telefoonnummer 06-11720730. Mocht ik niet bereikbaar zijn, spreek dan een boodschap in of stuur een mail aan info@sdrent.nl, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug