Testonderzoek

Zowel ouders als school kunnen een afspraak maken voor testonderzoek. 
Voorafgaand aan het onderzoek wordt ouders en school gevraagd een vragenlijst in te vullen en worden een aantal andere gegevens opgevraagd, waaronder didactische gegevens. 

Aanleiding onderzoek 
Wanneer er het vermoeden bestaat dat er sprake is van begaafdheid, maar er zijn onvoldoende of tegenstrijdige gegevens, dan kan intelligentieonderzoek zinvol zijn. 

Wanneer er naast het vermoeden van begaafdheid ook sprake is van sociaal-emotioneel problematiek dan kan het wenselijk zijn om het intelligentieonderzoek te combineren met persoonlijkheidsonderzoek. 

Duur onderzoek 
Het intelligentieonderzoek duurt ongeveer 3 uur (10-13 uur) en in combinatie met persoonlijkheidsonderzoek ongeveer 4 uur (10-14 uur). 

In een voorgesprek neem ik samen met ouder(s) de gegevens door en stel eventueel aanvullende vragen. Na afloop van het onderzoek laat ik ouder(s) zien uit welke onderdelen het onderzoek heeft bestaan. 

Rapportage 
Binnen 2 weken ontvangt u een schriftelijk rapport met de resultaten van het onderzoek en het advies. Naar aanleiding van het rapport wordt telefonisch contact opgenomen om te bespreken of een schoolgesprek wenselijk is. Voor de tarieven van het adviesgesprek op school kunt u terecht op de pagina over consultatie.

Wachttijd 
In de meeste gevallen is het mogelijk om het onderzoek binnen 3-4 weken plaatst te laten vinden (uitgezonderd vakantieperioden). 

Tarieven (inclusief 21% btw)
Intelligentieonderzoek 6-12 jaar (WISC III en Raven) € 700, – 
Inclusief voorbereiding en schriftelijke rapportage. 

In combinatie met persoonlijkheidsonderzoek va. 9 jaar (NPV-J en PMT-K) € 800, – Inclusief voorbereiding en schriftelijke rapportage. 

Afspraak maken 
Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken, neemt u dan telefonisch contact op. 
Ik ben telefonisch bereikbaar van maandag t/m. donderdag van 9-17 uur, telefoonnummer 06-11720730. Mocht ik niet bereikbaar zijn, spreek dan een boodschap in, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug of stuur een mail aan info@sdrent.nl.